Par-ky Vloeren

Over Par-ky *

Een Duurzame Keuze / Écht Hout / Supersterk en Krasbestendig / Waterdicht Oppervlak

Hout is een kostbaar materiaal. Daarom springt Par-ky er zuinig mee om: ze gebruiken telkens maar een fijne laag hout voor de bovenste afwerking. Zo heeft Par-ky 25x minder hout nodig dan voor de productie van massief parket. Elke boom die ze gebruiken komt bovendien uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast haalt Par-ky hun energie voor 100% uit hernieuwbare bronnen zoals zonneen windenergie en gebruiken ze zaagsel en schilfers uit het atelier als brandstof in de winter. Voor Par-ky is de toekomst CO2 -vrij.

De meerlagige opbouw van Parky fineerparket biedt heel wat voordelen tegenover klassiek parket, laminaat of vinyl. Lees hier waar we het verschil maken.

Fineerparket versus vinyl
Parky is een meerlagig parket en is dus een volledig natuurlijk product gemaakt uit hout. En hout, dat is iets om van te houden. Het is een stukje leven in je huis. Wist je dat houten vloeren de lucht gezonder maken? Ja, een groot voordeel tegenover een kunststof vloer. Onze planken bevatten namelijk een minimum aan schadelijke stoffen waardoor het hout ademt. De wetenschap bewijst het: de luchtkwaliteit verbetert daar waar Parky op de vloer ligt. En daarom scoren we kwaliteitslabel A+.

Fineerparket versus laminaat
Dankzij de echte houten toplaag voelt jouw samengesteld parket niet alleen warmer aan maar glanst die ook minder. Laminaat maakt gebruik van een gelamineerde print op papier. Een echte houten vloer heeft dus veel meer karakter, want geen twee planken zijn dezelfde. Het heeft nerven en structuur, kleine défauts die zoveel authentieker zijn. En de Titanium Finish biedt ook als voordeel dat jouw vloer even sterk en onderhoudsvriendelijk is als laminaat.

Fineerparket versus massief parket
Een samengesteld parket van Parky bestaat 100% uit hout. Met dat mooie hout, gegroeid in duurzame bossen, zijn we wel heel spaarzaam. We gebruiken enkel wat we echt nodig hebben. Geen massieve planken, maar fijne laagjes hout. Dat noemen we fineer. Niet alleen omdat we geloven dat je voorzichtig omspringt met materiaal waar de natuur zo lang over gedaan heeft, maar ook omdat we weten dat er niet meer nodig is. Het hout dat we gebruiken versnijden we flinterdun en versterken we met een samengeperste HDF kern. Het resultaat is nog sterker dan klassiek parket. Zo geniet je van je échte houten vloer, en hoef je niet bang te zijn om voluit te leven. Een Parky parket leggen is bovendien kinderspel. Dat kan van massief parket niet gezegd worden. Bovendien is massief parket erg gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid waardoor de planken gaan uitzetten of krimpen.

 

website: Par-ky Vloeren